maanantai 6. lokakuuta 2008

Sosiaalisen median hanke käynnistynyt

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Helsingin työväenopistossa on käynnistynyt syksyllä 2008 Opetushallituksen osarahoittama sosiaalisen median hanke, jossa yhteistyökumppanina on Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.

Sosiaalisen median projektihankkeeseen liittyen Helsingin työväenopistossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja koulutusta. Marraskuussa on tarjolla kolme maksutonta yleisluentoa, joiden esitysmateriaali tulee näkymään perinteisen saliyleisön lisäksi myös digitaalisilla foorumeilla kuten tässä blogissa ja myös kolmiulotteisessa Second Life -virtuaalimaailmassa.

Suomen eOppimiskeskus ry antaa omistamaltansa virtuaaliselta EduFinland-saarelta vuokralle alueita suomalaisten oppilaitosten käyttöön. Saarella on mm. Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskuksen rakentamia virtuaalisia tiloja, joiden käyttämisestä on alustavasti sovittu työväenopiston hankkeeseen liittyen. Esimerkiksi sosiaalisen median asiantuntija FM Anne Rongaksen yleisluento tullaan lähettämään 27.11.2008 suorana digitaalisessa muodossa netin kautta ja sitä voi seurata EduFinlandin virtuaalisaaren auditoriossa.

Second Lifen käyttämiseen tarvitaan ohjelma, jonka voi asentaa maksutta internetistä. Second Lifen käyttäjäksi rekisteröidytään ja samalla luodaan ns. avatar, joka edustaa reaalimaailman käyttäjää virtuaalisessa ympäristössä.

Linkkejä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti