maanantai 29. joulukuuta 2008

Sosiaalisen median kurssi keväällä 2009

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Helsingin työväenopisto järjestää Somedi-hankkeeseen liittyen sosiaalisen median koulutuskokonaisuuden kevätkaudella 2009.

Kohderyhmä
Somedi-hankkeeseen kytkeytyen osallistujista suurin osa tulee olemaan työväenopiton vapaaehtoisia tietotekniikan vertaisohjaajia. Mukaan otetaan kuitenkin myös muita, ikäihmisiä, mikäli paikkoja on riittävästi (ks. ilmoittautumiset).

Kouluttajat
Kouluttajina Somedi-kurssilla toimivat suunnittelijat Annukka Koivunen ja Esko Kuittinen Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniasta. Kurssin yhteyshenkilönä ja myös kouluttajana toimii tietotekniikkasuunnittelija Juhana Mykrä työväenopistolta.

Aikataulu ja alustava sisältö
Lähitapaamiset avoin oppimiskeskus Ainossa (Helsinginkatu 24, 2. krs) torstaisin klo 9:30 - 12:00, jonka jälkeen voi jäädä vielä harjoittelemaan.
22.01. Esittäytymiset & tutustuminen, johdatus sosiaalimedioihin, tutustuminen koulutuksen verkkoympäristöön
29.01. Oman blogin perustaminen (oppimisprosessin dokumentointi), Skypen esittely
05.02. Skypen käytön harjoittelu, Second Lifen esittely
12.02. Second Lifen käytön harjoittelu
19.02. (talvilomaviikko) Second Lifea + muuta kertausta (wikien esittely)
26.02. Wikit, seuraavan kerran aiheiden esittely
05.03. Facebook, sosiaaliset kirjanmerkit tms.
12.03. Kokemukset, arviointi, kysymyksiä, keskustelua, suunnitelmat jatkosta

Tuutorointi ja vertaisapu
Osallistujilla on mahdollisuus sekä henkilökohtaiseen tuutorointiin että myös ryhmätuutorointiin, paikan päällä (Helsinginkatu 24) ja/tai etäyhteydellä. Ryhmätuutoroinnille on varattu aika perjantaisin klo 11:30 - 13:00. Henkilökohtaiset tuutoriajat voidaan sopia tarpeen mukaan. Tuutorina toimii pääasiassa Juhana Mykrä. Voimme tukea myös toinen toistamme, yhdessä on helpompaa ja mukavampaa.

Koulutuksen verkkoympäristö
Kurssin kokemuksia ja sisältömateriaaleja kootaan wiki-tekniikalla toteutettavaan verkkoympäristöön, johon osallistujat saavat myös sisällöntuotanto-oikeuksia. Sinne voi koota esim. aineistoa vertaisohjauksen tueksi. Verkkoympäristössä voi olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa, vaihtaa ajatuksia, osallistua keskusteluun yms. Sinne voidaan helposti koostaa tuoreimmat oppimispäiväkirjamerkinnät. Kyse on oppimisprosessia tukevasta yhteisöllisestä foorumista, joka karttuu koulutuksen aikana ja johon voi myöhemmin palata.

Tiedotuskanavana ulospäin käytetään myös tätä hankeblogia [http://somedi.blogspot.com].

Ilmoittautuminen
Lähetä ilmoittautumisesi Somedi-kurssille sähköpostitse osoitteeseen juhana.mykra[ät]opisto.hel.fi mahdollisimman pian, viimeistään kuitenkin ke 7.1.2009. Ilmoita NIMI, SYNTYMÄVUOSI ja SÄHKÖPOSTIOSOITE tai muu yhteystieto, josta sinut parhaiten tavoittaa. Voit jo tässä vaiheessa tuoda esille myös toiveitasi tai kysyä sinua askarruttavista asioista.

Parhain terveisin
Juhana, Marjatta, Annukka ja Esko

Mukavaa joulun aikaa, tähtien taikaa: pian kellot raikaa, rauhaa mieli jo haikaa!

1 kommentti:

  1. Hei.
    Nyt on sitten Somedi kurssi alkanut ja hyvältä tuntuu. Se on käynyt selväksi, että paljon on opittavaa, mutta ei se suinkaan mahdotonta ole. Ja kaiken lisäksi se on vielä hauskaa ja antoisaa. Olen jo luonut oman blogin, ja jotta sitä voi myös muut kommentoida, niin pitihän siitä tehdä julkinen.
    http://hjy.blogspot.com

    VastaaPoista