perjantai 25. syyskuuta 2009

Työväenopiston virtuaaliosasto avattu

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Helsingin työväenopiston johtava rehtori Taina Törmä (aka Angilipina Verne) julisti opiston "kahdeksannen" osaston avatuksi 15.9.2009 juhlallisessa avajaistilaisuudessa, joka järjestettiin yhtä aikaa opiston kirjastossa ja kolmiulotteisessa Second Life -virtuaalimaailmassa.

EduFinland III -oppimissaarella sijaitseva virtuaaliosastoaa ei ole mainittu opiston virallisessa johtosäännössä, vaan se on syntynyt Opetushallituksen osarahoittaman Somedi 2.0 -jatkohankkeen myötä vastaamaan nykyajan oppimistrendien haasteisiin. Opiston visiona on olla rohkea suunnannäyttäjä. Virtuaaliosastolla tapahtuvat monipuoliset aktiviteetit ja näyttävät rakennelmat ovat yksi mielenkiintoinen vapaan sivistystyön toimintakenttään lisäarvoa tuova osanen.

Virtuaaliosastoa voivat käyttää omissa kokeiluissaan myös ennen kaikkea Somedi 2.0 -hankkeessa mukana olevat verkostokumppanit (Kaukametsän opiston, Sastamalan opisto, Sofia-opisto, Vantaan aikuisopisto), mutta koska siellä on avoimet ovet kellon ympäri, kuka tahansa Second Lifen rekisteröitynyt käytäjä voi käydä tutustumassa esim. kuvataide- ja kirjallisuusnäyttelyihin, tutustua kuukauden runoilijaan, osallistua konsertteihin, luentoihin ja virtuaalituutorin vastaanotolle tai tulla muuten vain vaihtamaan ajatuksia sosiaalimedioista ja oppimisen uusista suuntauksista.

> Atheene Dodonpa: keskiaikainen laulu Pyhästä Yrjänästä (YouTube-video, 10 min)
> Angilipina Verne: avaussanat (PDF-tiedosto, 250 kt)
> Ludwig Firehawk: Onko virtuaalimaailmoissa eläminen pakoa todellisuudesta? (PDF-tiedosto, 215 kt)
> Unti Kamalan blogipostaus aiheesta (Unti vai valvetta?)
> Tuija Hyvösen blogipostaus aiheesta (Somedi 2.0 Sastamalan opistossa)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti