perjantai 10. lokakuuta 2008

Pedagogisia verkkoja kokemassa

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Helsingin työväenopiston sosiaalisen median hankkeeseen liittyen hanketyöryhmä osallistui Turussa 9. - 10.10.2008 järjestettävään Pedagogisia verkkoja kokemassa -juhlaseminaariin. Seminaarin ohjelma koostuu tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön aihepiireistä, painopisteiden ollessa mm. sosiaalinen media opetuksessa ja verkko-opetuksen tulevaisuus.

Seminaarin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Turun alueen korkeakoulujen opetusteknologista yhteistyötä kehittävä e-Rappu, johon kuuluvat Turun yliopisto, Turun kauppakorkeakoulu, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu ja Diakonia-ammattikorkeakoulu.

Seminaarin esitykset olivat asiantuntevia ja antoisia. Erityisen selkeä ja sisällöltään monipuolinen oli YTM Katri Lietsalan esitys otsikolla "Oppimisen ympäristöt - mitä sosiaalisesta mediasta voisi oppia?". Mielenkiintoisen futuristinen oli Oulun kaupungin opetustoimen edustaja Jukka Miettusen esitys "Tulevaisuuden koulu tulee Oulusta", jossa esiteltiin uudet oppimisen muodot kokonaisvaltaisesti huomioivaa ohjelmaa. Otsikolla "Sosiaalisen median helmet" luennoi etäyhteydellä netin kautta FM Anne Rongas. Olemme saaneet Annen luennoitsijaksi myös marraskuussa työväenopiston Verkotu ja vaikuta verkossa -yleisluentosarjaan.

Seminaarin yhteydessä hanketyöryhmä kokoontui myös suunnittelemaan hankkeeseen liittyviä käytänteitä ja tunnusteli yhteistyömahdollisuuksia muiden seminaariosallistujien kanssa.

Työväenopiston Somedi - Sosiaalinen media ja -ikäihmiset -hanketyöryhmään kuuluvat:
  • Marjatta Hirvijärvi-Saari, kirjastonhoitaja
    Helsingin työväenopisto, Opetuksen suunnittelu- ja kehittämisyksikkö
  • Annukka Koivunen, suunnittelija
    Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
  • Juhana Mykrä, tietotekniikkasuunnittelija
    Helsingin työväenopisto, Opetuksen suunnittelu- ja kehittämisyksikkö
Seminaarin päätös perjantaina oli ainutlaatuinen seminaarihistoriassa: viimeinen esitys ja päätössanat lausuttiin kolmiulotteisen Second Life -virtuaalimaailman kautta EduFinlandin saarelta, jonne on keskittynyt useiden suomalaisten oppilaitosten verkosto yhteistoiminnallisuutta tukevine virtuaalitiloineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti