tiistai 21. lokakuuta 2008

Sula Pinta, median uudet ulottuvuudet

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Oletteko jo kuulleet Sula Pinta -ohjelmasarjasta? Viime keväänä ajauduin muiden blogien kautta Sula Pinta -blogin sivuille ja löysin tuon sosiaalisen median ulottuvuuksia esittelevän podcasting-periaatteella toimivan "nettiradion". Tilasin podcastin tietokoneeni iTunes-ohjelmaan ja se latasi kaikki siihen astiset lähetykset, jotka iTunes synkronoi mp3-muodossa iPod Touch-laitteeseeni.

Kuuntelin lähetyksiä touko-kesäkuussa kävellessäni matkalla töihin ja sieltä kotiin. Yhden lähetyksen pituus vaihtelee, mutta on keskimäärin ehkä 45 minuuttia. Kuunnellessani sain paljon uusinta tietoa ja ajatuksia myös liittyen tähän työväenopiston sosiaalisen median hankkeeseemme kytkeytyen. Samalla kävellessä kunto pysyi kohdallansa.

Vielä kun kaikki on tehty käyttäjän kannalta melko helpoksi: kun liitän iPod-laitteeni tietokoneeseen, sinne latautuneet uusimmat jaksot kopioituvat/siirtyvät automaattisesti iPodille. Ne lähetykset, jotka olen jo kuunneellut iPodissa, poistuvat automaattisesti.

Tuoreimmassa Sula Pinta -ohjelmasarjan jaksossa käsitellään kirjastojen digitaalista tulevaisuutta ja sen haasteita. Podcast-jaksoja ei tarvitse välttämättä ladata Apple iPodille tai muiden valmistajien mp3-laitteille, vaan ne voi kuunnella suoraan nettisivuilta käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti