tiistai 12. toukokuuta 2009

Ennätysyleisö: Jyrki J. Kasvin esitys Second Lifessa

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Kansanedustaja Jyrki J. Kasvin historiallinen esitys veti EduFinlandin virtuaalisen luentosalin täyteen avatareja Second Lifessa. Osallistujia oli peräti 80, mikä on ennätys suomalaisilla alueilla. Jo tuntia ennen tilaisuuden alkua avatareja oli paikalla parisen kymmentä. Hyvissä ajoin tuleminen olikin viisasta, sillä esityksen alettua ei mukaan enää päässyt teknisistä rajoituksista johtuen. Yllättävän hyvin asiat sujuivat, vaikka moinen kävijämäärä on kansainväliselläkin tasolla suuri.

Eesityksen teemana oli "Vapaus vai kontrolli virtuaalimaailmassa". Edustaja Kasvin näkemykset ja kannanotot synnyttivät vilkasta keskustelua chatissa. Esityksen lopussa Kasvi vastasi yleisökysymyksiin. Taisipa muutama lehdistön edustajakin olla paikalla tilaisuudessa.

Europarlamenttiin pyrkivä edustaja Kasvi lienee toistaiseksi ensimmäinen suomalainen poliitikko, joka on esiintynyt Second Lifessa. Tämän kokemuksen valossa tämä ei ilmeisesti jää kuitenkaan viimeiseksi kerraksi. Tapahtuman järjesti Viite - Tieteen ja teknologian vihreät ry.

3 kommenttia:

 1. Midsummer Moomintoog tuli paikalle juuri vähän ennen tilaisuuden alkua. Mid kuuli, että paikalla oli 78 avatarta eikä sitten paljon muuta kuullutkaan, kun yhteys katkesi eikä tilanne korjaantunut jatkossakaan. Oli kiinnostavaa nähdä noin monta avatarta yhtaikaa paikalla, istumassa auditoriossa. Väsyttääkö seisominen myös avatarta?

  VastaaPoista
 2. Heippa vaan.
  Loistava juttu, että niin paljon avattaria oli paikalla. Kysymys kysymykseen, väsyttääkö seisominen myös avattaria kuuluu, mihin katosi avatar Midsummer...? Näkyi vain IM-chatti, onko Cristianokin täällä, sitten etsinnästä huolimatta ei näkynyt chatissa, eikä avatar-fyysisisesti Midisummeria. Joten kysymys kuuluu, väsyttääkö?

  VastaaPoista
 3. Uskomaton määrä väkeä oli tullut tosiaan paikalle. Kuulin viidakkorummun kumisseen kiivaasti niin sähköpostia, tekstareita kuin IM-viestejäkin.

  VastaaPoista