tiistai 29. syyskuuta 2009

Luento: Sukututkijan valitut nettipalvelut

Kansalaisopisto Jukola & Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Kaksi samasisältöistä maksutonta yleisluentoa sukututkimuksessa hyödyllisistä Internetpalveluista. Luennolla tutustutaan mm. Väestörekisterikeskuksen nimipalveluun, Makupalat -linkkikirjastoon, sodissa surmansa saaneiden nimitiedostoihin, siirtolaisten tietokantoihin, Historiallisen sanomalehtikirjaston hakupalveluun ja kirkonkirjojen hakutietokantoihin. Luennoitsijana IT-suunnittelija, KM, Juhana Mykrä.
 • 29.9.2009 ti 18:00 - 19:30 Jukolan opisto, Nurmijärven yhteiskoulu (Pratikankuja 8)
  20 osallistujaa
 • 1.10.2009 to 17:30 - 19:00 Helsingin työväenopisto, kirjasto ja avoin oppimiskeskus Aino (Helsinginkatu 24) sekä Second Life -virtuaalimaailma
  33 + 24 + 6 osallistujaa
Jälkimmäistä luentoa voi seurata reaaliaikaisesti myös Helsingin työväenopiston virtuaaliosaston auditoriossa Second Lifessa http://tinyurl.com/somedi-slurl

> Luentomateriaali (PDF-tiedosto, 1100 kt)

Palautetta, rakentavaa kritiikkiä, ideoita, toiveita? Lähetä sähköpostitse suoraan luennoitsijalle: juhana.mykra[ät]opisto.hel.fi tai kirjoita kommentti tähän blogiviestiin ("Kommentit"-linkki).
 
Etäyhteydellä Second Lifen kautta osallistuneita (luento 1.10.) pyydetään ystävällisesti vastaamaan oheiseen arviointikyselyyn.
> Luennon arviointi (sähköinen palautelomake)

5 kommenttia:

 1. Paljon odottamani luento. Tulen paikanpäälle opistolle vaikka mitä satais. Tekniikan kanssa turaaminen vie liian paljon huomiota meikäläisen ikäiseltä vanhukselta ja itse asia menee ohi. SL:ssä harvoin käydessäni olen ikkunaa pitänyt isona, koko ison ruutuni täyttävänä, etteivät toisten tekstailut häiritsisi näkökentän reunalla, mutta johan siitäkin ehti tulemaan ikävyyksiä. Ja sitten se yks konsertti minusta oli......

  VastaaPoista
 2. Olet lämpimästi tervetullut, kuten kaikki muutkin! Järjestämme varmuuden vuoksi myös opiston kirjastoon seuraamismahdollisuuden, jos Aino uhkaa täyttyä yli äyräidensä.

  Olisi kiva kuulla lisää palautetta: minulle ainakin jäi hämäräksi, mitä konserttia tarkoitit ja miten sen koit...

  VastaaPoista
 3. Minusta tämäniltainen (1.10.) luento onnistui oikein hyvin myös SL:ssä kuunnellen. No, kerran krässäsin, mutta pysyin hyvin kärryillä ;-P Vaikeaa olisi ollut Turusta asti tulla kuuntelemaan sitä, mutta SL:ssä se kävi mainiosti.

  Mitähän ikävyyksiä Annaliisa sulle tuli siellä SL:ssä viimeksi, kun pidit ikkunaa koko näytön suuruisena?

  VastaaPoista
 4. Hei. Sukututkimusluento oli hyvä ja antoi paljon uutta hyvää tietoa. Sitä oli oikein kiva seurata Second Life ohjelman kautta. Ääni ym. tekniikka toimi hyvin ja luentomateriaalia voi aina zoomata screeniltä, jos on tarvis.

  VastaaPoista
 5. Hyvä, että Second Lifen puolellakin oli jonkin verran kuulijoita, vaikka en huomannutkaan laittaa "Notice"-muistutusta luennosta.

  Muuten, samaan aikaan HY:n Opetusteknologiakeskuksen virtuaalitontilla oli mahdollisuus kuunnella ja katsella (videostream) Studia Generalia luentosarjan luentoa Vallan varjossa teemalla. Ko. luentosarja on mielenkiintoinen ja jatkossa seuraamismahdollisuus siellä torstaisin 17.00-19.00 [http://www.helsinki.fi/vst/sg/lyhennelmat.htm].

  Seuraava luento työväenopiston tontilla 12.11. to 17.30-19.00 aiheella "Mitä ovat sosiaalinen media ja web 2.0" [http://haku.opisto.hel.fi/kurssi.php?kk=095371].

  VastaaPoista