maanantai 6. lokakuuta 2008

Sosiaalisen median yleisluennot marraskuussa

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Verkotu ja vaikuta verkossa – sosiaalinen media ja sen mahdollisuudet

Maksuttomat yleisluennot, Opistotalo, Helsinginkatu 26, Kallio

Mitä ovat wikit, blogit ja web 2.0? Miksi sosiaalisesta mediasta puhutaan ja mitä se sisältää? Luennoilla tarkastellaan eri näkökulmista sosiaalista mediaa. Siihen kuuluvat monet uudet internetin palvelut ja työkalut, joita voi käyttää maksutta sisällön tuottamiseen, tiedon jakamiseen ja vuorovaikutukseen. Tule tutustumaan ja kuulemaan, mitä sosiaalinen media tarkoittaa ja mitä uusia mahdollisuuksia se voisi tarjota sinulle.

  • To 13.11.2008 klo 16.50 – 18:20
    Web 2.0 tulee - oletko valmis? – Esimerkkejä sosiaalisen median nettipalveluista
    Tietotekniikkasuunnittelija Juhana Mykrä
    Helsingin työväenopisto, suunnittelu- ja kehittämisyksikkö
  • To 20.11.2008 klo 16.50 – 18:20
    Nuoret ovat netissä – pitäisikö minunkin?
    Suunnittelija Annukka Koivunen
    Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
  • To 27.11.2008 klo 16.50 – 18:20
    Wikit ja blogit sosiaalisen median verkoissa
    Aineenopettaja, sosiaalisen median asiantuntija Anne Rongas
    Kotkan aikuislukio
Luentoja voi seurata suorana myös EduFinland.fi:n saarella kolmiulotteisesssa Second Life -virtuaalimaailmassa Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskuksen auditoriossa.

> Lataa yleisluentosarjan esite (PDF-tiedosto 280 kt)

5 kommenttia:

  1. Hei. Nämä kaikki kolme luentoa aiheesta sosiaalinen media ovat todella tervetulleita. Sosiaalista mediaa tarvitaan ja uskon, että sitä tullaan myös käyttämään. On myös erittäin hyvä, että luentoja voi seurata Secon Life virtuaalimaailmassa. Mielestäni on erittäin tärkeätä, että ikääntyneet ja miksi ei myös nuoret, voivat kommunikoida sosiaalisen media kautta ajankohtaisista asiaoista.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Heikki kommentista!

    Näitä yleisluentoja voi seurata siis myös kotoa käsin, jos on asentanut koneelle Second Life -ohjelman ja rekisteröitynyt käyttäjäksi: http://join.secondlife.com.

    Suora linkki Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskuksen alueelle EduFinland.fi:n virtuaalisaarelle on http://slurl.com/secondlife/EduFinland/100/214/25.

    VastaaPoista
  3. Olin eilisellä (13.11.) luennolla ja johan silmäni ja aivoni avautuivat! Olen käyttänyt osaa sosiaalisen median ohjelmista, mutta luennon avaama kokonaisuus oli aivan huikaiseva - erittäin lämmin kiitos siitä. Jo vain aivoni pyörittävät nyt kysymyksiä siitä, että miten sosiaalista mediaa voitaisiin käyttää toimistoympäristössä ja erilaisilla järjestötoiminnan osa-alueilla... Olen erittäin kiinnostunut myös siitä mahdollisesta kurssista vertaisohjaajille keväällä 2009. Onko sellaiselle mahdollsita päästä mukaan? Osallistun ehdottomasti näille lopuillekin luennoille - joko fyysisesti tai second lifen kautta. :-)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista Riitta!

    Tosiaankin, sosiaalisen median mahdollisuudet myös työelämässä ovat huikeat (esim. yhteistoiminnalliset työvälineet ja työtavat, luovan ja rennon ilmapiirin muodostuminen).

    Vertaisohjaajaksi voi meille hakeutua, jos haluaa vapaaehtoisena ohjata "vertaistaan" tietotekniikan perustaidoissa ja internetin palveluiden käyttämisessä. Ohjaaja saa hyvän mielen lisäksi maksuttomia kursseja. Ks. lisätietoja: http://somedi.blogspot.com/2008/10/vertaisohjaajista.html

    Mainitsemaasi vertaisohjaajille järjestettävään koulutuskokonaisuuteen keväällä 2009 voitaneen mahdollisesti ottaa myös muita kuin vertaisohjaajia, jos paikkoja jää vapaiksi. Tuon koulutuksen kokemusten perusteella työväenopistoon on kuitenkin tulossa jatkossa vastaavanlaisia kursseja, joista ilmoitetaan opinto-ohjelmassa ja nettisivujemme kurssihaussa: http://www.hel.fi/tyovaenopisto.

    VastaaPoista
  5. Hei. Olin myös samalla luennolla 13.11.08, kuin Riitta. Olen täysin samaa mieltä, että Somedin mahdollisuudet ovat valtavan laajat ja antaa hyvät "työvälineet" vaikka mihin.

    VastaaPoista