torstai 27. marraskuuta 2008

Etäluento 27.11.2008: Wikit ja blogit

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Olitko mukana luennolla?
> Täytä tästä sähköinen palautelomake 3. luennosta!

Jäikö luento kuulematta tai haluatko seurata sitä uudelleen?
> Seuraa Anne Rongaksen videoetäluentoa jälkilähetyksenä
(sisältää osallistujien chat-kommentit, videovirran ja kalvot)

> Katso ja kuuntele Anne Rongaksen luennon tiivistelmä
(kalvot ja puhe audiona palanen kerrallaan)
> Lataa yleisluentosarjan esite (PDF-tiedosto 280 kt)

Työväenopiston Somedi-hankkeen viimeisellä yleisluennolla torstaina 27.11.2008 aineenopettaja Anne Rongas luennoi aiheenaan "Wikit ja blogit sosiaalisen median verkoissa". Esitystä oli mahdollista kuunnella ja katsoa etäyhteydellä nettiselaimella. Etäosallistujilla oli mahdollisuus kirjautua nettivisujen kautta Helsingin yliopiston Adobe Connect Pro -kanavalle, katsella ja kuunnella videovirtaa sekä seuraamisen lomassa kommentoida ja kysyä reaaliaikaisesti chätissä.
Luennon voi kokonaisuudessaan (tai palasina) katsoa uudelleen tallenteena yllä olevasta linkistä

Vaihtoehtoisesti luentoa oli mahdollista kuunnella etänä myös 3-ulotteisessa Second Life -virtuaalimaailmassa EduFinland.fi:n saarella Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskuksen miniauditoriossa. Valitettavasti emme ennättäneet laittaa Second Life -avattarille luentokalvoja näkyville; ääni sentään kuului reaaliajassa ja osa Second Life -käyttäjistä seurasikin luentoa nettiselaimella edellä kuvatulla tavalla.

Luentoa oli toki mahdollista seurata myös perinteisesti paikan päälle Opistotalon Helsinki-salissa (Helsinginkatu 26, 4. krs.). Luentosalissa olijat näkivät sekä Adobe Connect Pro -presentaation videovirran ja etäosallistujien kommenttien kera että myös Second Life näkymän kommentteineen toisella valkokankaalla.

Tiedoksi sosiaalisen median kurssista kiinnostuneille
Työväenopistossa järjestetään kevätkaudella koulutuskokonaisuus, jossa syvennytään käytännössä sosiaalisen median nettipalveluiden ja työkalujen käyttämiseen. Koulutuksen kohderyhmänä ovat työväenopiston vapaaehtoiset vertaisohjaajat. Ellei heitä tule kurssille riittävästi, niin maksuttomaan osallistumiseen tarjoutuu tilaisuus myös muille kiinnostuneille. Yhteystiedot voi lähettää osoitteeseen juhana.mykra[ät]opisto.hel.fi tai jättää 27.11. luennon yhteydessä.

Lähitapaamiset ovat todennäköisesti torstaisin aamupäivällä 15.1. - 12.3.2009, Helsinginkatu 24.

2 kommenttia:

  1. Hei. Mielenkiintoista kokea ja nähdä fyysisesti Somedi 3. etäluento reaaliajassa Kotkasta.
    Loistava juttu, että kevätlukukaudella 15.1-12.3.2009 järjestetään Sosiaalisen median kurssi. Lähden kohta Helsinki-saliin Somedi 3. wikit ja blogit luennolle. Kommenttia tulee sitten luennon jälkeen kokemuksista ja tuntemuksista.

    VastaaPoista
  2. En etäluennolla maininnut, että minulla on erityinen lämmin suhde sinne Helsinginkadun Opistotalolle. Olen nimittäin siellä vuonna 2001 tehnyt opettajaopintojeni syventävän praktikumin (sen jota ennen auskultoinniksi nimitettiin). Jäi paljon hyviä muistoja.

    Hienoa, että teillä on tällainen hanke menossa. Yhteistyö sinne suuntaan antaa ideoita myös tänne.

    VastaaPoista