maanantai 24. marraskuuta 2008

Luento 20.11.2008: Nuorten tottumukset netissä

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Olitko mukana luennolla?
>
Täytä tästä sähköinen palautelomake 2. luennosta!
>
Lataa Annukka Koivusen luentoaineisto (PDF-tiedosto 1200 kt)
>
Lataa yleisluentosarjan esite (PDF-tiedosto 280 kt)

Somedi-hankkeen toisella yleisluennolla torstaina 20.11.2008 saimme kuulla suunnittelija Annukka Koivusen ajatuksia nuorten suhteesta nettiin ja mitä siitä voisivat oppia iältään huomattavasti kokeneemmat netin käyttäjät, aikuiset ja ikäihmiset.

Annukka työskentelee Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniassa, joka on tutkinut nuorten nettitottumuksia. Annukka kertoi mielenkiintoisella tavalla esimerkkejä nuorten tavoista toimia netissä ja toi esille sosiaalisen median palveluiden ja työkalujen hyviä ja huonoja puolia.

Opistotalon Helsinki-saliin oli kokoontunut kolmisenkymmentä kuulijaa. Luentoa seurasi sen lisäksi kymmenkunta avatarta Second Life -virtuaalimaailmassa. Luennon lopuksi saatiin jälleen aikaiseksi kysymysten ja kommenttien muodossa vuorovaikutusta osallistujien kesken kahdessa eri maailmassa.

2 kommenttia:

  1. Hei. Annukka Koivusen luento avarsi paljon sitä, mitä nuoret ajattelevat netistä ja mikä on tämänpäivän nuoren suhde nettiin. Oli myös erittäin hyvä kuulla se, että nuorten "nettiseurustelu" on todellakin terveellä pohjalla. Eikä kaikki ole aina sitä, mitä media usein antaa ymmärtää nuorten liikkumisesta nettien ns. pahoilla sivuilla. Jospa tulevaisuudessa "ikäihmiset" ja nuoret kohtaavat myös netissä.

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Mukava kuulla. Nuorten netin käyttö on tosiaan ollut viime aikoinakin paljon esillä mediassa ja usein juuri negatiivisessa valossa. Aihe on myös ollut esillä monessa paikassa positiivisessakin mielessä ja mm. Yle Teemalla ja verkossa pyörii paraikaa samoja aiheita käsittelevä ohjelmasarja "Sosiaalinen netti", jonka kaksi ensimmäistä jaksoa löytyvät osoitteista Ylen sivuilta (ks. http://opettajatv.yle.fi/). Kannattaa tutustua!

    VastaaPoista