torstai 13. marraskuuta 2008

Historiallinen yleisluento 13.11.2008

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Olitko mukana luennolla?
>
Täytä tästä sähköinen palautelomake 1. luennosta!
> Lataa Juhana Mykrän luentoaineisto (PDF-tiedosto 3400 kt)
> Lataa yleisluentosarjan esite (PDF-tiedosto 280 kt)


Sosiaalisen median yleisluento 13.11.2008 oli historiallinen Helsingin työväenopiston ja koko Suomen työväenopistoliikkeen historiassa. Ensimmäisen kerran yleisluentoa oli mahdollista seurata sekä reaalimaailmassa että virtuaalimaailmassa samanaikaisesti. Helsinki-saliin oli kokoontunut 33 osallistujaa ja Second Lifessa Helsingin yliopiston Opetusteknologiakeskuksen auditoriossa oli parikymmentä avatarta seuraamassa tietotekniikkasuunnittelija Juhana Mykrän lennokasta ja hyvin valmisteltua luentoa Web 2.0 -teemasta.

Tekniset järjestelyt sujuivat hyvin tehdyn suunnittelun jälkeen mainiosti. Opetusteknologiakeskuksen puolella Sammy Breiz (avatarnimi) toimi yhdyshenkilönä ja ainakin salissa istujan näkökulmasta asiat sujuivat mainiosti. Syntyi vuorovaikutusta kahden maailman välillä ja salissakin esitettiin kysymyksiä.

Luento oli rautaisannos sosiaalisesta webistä. Kiinnostavaa oli kuulla, että 40% Second Lifen käyttäjistä on naisia ja keski-ikä siellä on 35 vuotta ja että siellä on jo 12 miljoonaa käyttäjää, suomalaisiakin jo 3000.

Sosiaalinen selain Flock vaikutti kiinnostavalta ja houkuttelee tutustumaan lähemmin, samoin Netvibes, johon voisi kerätä esimerkiksi kaikki omat sähköpostit. Osoite http://www.delicious.com sai muistiinpanoissa huutomerkin viereensä ja siihen on tutustuttava paremmin. Uusia asioita ja sulateltavaksi ja ennen muuta harjoiteltavaksi runsain määrin.
Olitko mukana luennolla?
> Täytä tästä sähköinen palautelomake 1. luennosta!
> Lataa Juhana Mykrän luentoaineisto (PDF-tiedosto 3400 kt)
> Lataa yleisluentosarjan esite (PDF-tiedosto 280 kt)

1 kommentti:

  1. Hei. Olin fyysisesti seuraamassa Juhanan luentoa ja se oli kaikilta osin erittäin hyvä ja mielenkiintoinen. Second Life toimi loistavasti ja Juhanan hyvä, sekä nyt aktuaalinen osuus koko Somedi luoentosarjan osana. Hieno juttu.

    VastaaPoista