torstai 27. marraskuuta 2008

Sosiaalisen median luento 27.11.08 välittyi kolmella foorumilla

Sosiaalisen median luentosarjan kolmas luento välittyi kaikille luennon osallistujille sähköisen median kautta. Luennoitsija Anne Rongas oli Kotkassa, ja myös Helsinki-salin kuulijat näkivät luennoitsijan vain pienestä kuvasta valkokankaan yläreunassa. Luento oli selkeä ja havainnollinen. Luennoitsija sai yleisöön tälläkin tavalla luontevan kontaktin. Anne Rongas ei nähnyt luokassa istuvia, mutta hän osasi esittää asiansa erittäin elävästi ja havainnollisesti: puhua yleisölle näkemättä sitä. Se on luultavasti taito, joka syntyy vain ahkeran harjoituksen avulla.

Juhana hoiteli taitavasti luennon tekniikkapuolen ja siinä olikin hoitelemista nyt vielä enemmän kuin aikaisemmilla luennoilla, sillä myös netin kautta oli mahdollista seurata luentoa connectpro-yhteydellä ja aiempien luentojen tapaan Second Lifessa. Kaikkiaan kuulijoita eri foorumeilla oli yhteensä yli 40.

Wikit ja blogit tulivat luennolla esille monelta kannalta. Mieleen jäi esimerkiksi wikiopisto, jossa kuka tahansa voi järjestää kursseja. Onko se työväenopisto netissä? Ja kännykästä voi suoraan laittaa kuvia blogiin, jos on sopiva kännykkä. Mielenkiintoinen oli vertaaminen sosiaalista mediaa entisaikaan maitolaiturilla tapahtuneeseen epäviralliseen informaation välitykseen. Nyt wikit ja blogit ja muut sosiaalisen median foorumit välittävät samaan tapaan informaatiota.
Uusia sanoja tulee kaikilla luennoilla: postaus tarkoittaa sitä kun kirjoitetaan merkintöjä blogeihin.

1 kommentti:

  1. Hei. Somedi 3. luento oli todellakin selkeä ja havainnollinen. Se oli myös teknisesti loisto suoritus. Anne Rongas osasi kyllä ottaa kuulijat pitkänkin matkan takaa tosi taitavasti ja hyvällä ammattitaidolla. Wikit ja blogit tulivat hyvin avatuksi monesta näkö "vinkkelistä". Kysymykseen on se työväenopisto netissä? Toivottavasti on, koska osaaminen siihen jo on.

    VastaaPoista