maanantai 3. marraskuuta 2008

Ikäihmisille: SLIC-hanke & Sukupolvifoorumi

Helsingin työväenopisto / Somedi - Sosiaalinen media ja ikäihmiset

Somedi-hanketta sivuaa ja erityisesti hankkeen kohderyhmää, ikäihmisiä ja vertaisohjaajia, koskettaa kaksi ajankohtaista muuta hanketta, joista toisessa Helsingin työväenopistolla on aktiivinen rooli ja toinen on valtionhallinnon alullepanema, työelämäkeskeinen.

SLIC-hanke
Helsingin työväenopisto on mukana EU:n sisäisessä Sustainable Learning In Community -hankkeessa (SLIC), jonka tavoitteena on rohkaista ikäihmisiä kaikilla elämän alueilla toimimaan aktiivisina kansalaisina. Hankkeen taustoista ja tavoitteista sekä työväenopiston roolista voi lukea lisää nettisivulta: http://www.slic-project.eu/country/finland/index.php

Sukupolvifoorumi.fi
Työministeri Tarja Cronbergin avaaman sukupolvifoorumi -blogin tarkoitus on haravoida hyviä ideoita ja kokemuksia työelämän parantamiseksi. Blogilla halutaan myös luoda siltaa eri sukupolvien välille työelämässä. Sanomalehti-ilmoituksilla provosoidaan ihmisiä kirjoittamaan ajatuksistaan blogiin. Nettiblogilla on kymmeniä tuhansia lukijoita.

Hankkeeseen sisältyy 18.11.2008 Helsingissä pidettävä ajatuspaja, johon kutsutaan nelisenkymmentä hyvän idean esittäjää. Tarkoitus on määritellä yhdessä, millaista on hyvä työ kaikenikäisille juuri nyt, ja miten näistä ideoista tehdään todellisuutta.

Sukupolvifoorumi-blogi: http://www.sukupolvifoorumi.fi
.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti